Informații despre apă

Informații despre apă

Apa este pasiunea noastră! Nu doar că este obiectul nostru de activitate, ci este centrul cercetărilor noastre și ne dorim ca pe acest blog să vă oferim informații despre apă într-o scriitură cât mai simplă, care să se adreseze tuturor persoanelor interesate de sănătatea lor, de mediul înconjurător și de ultimele cercetări în domeniu.

Resursele de apă sunt acele cantități naturale de apă care pot fi utilizate de către ființele vii în activitățile lor zilnice. În zilele noastre se fac numeroase cercetări pentru a estima cât mai exact cantitățile, zonele și problemele care pot apărea în legătură cu resursele de apă. Aceste studii depășesc bariere naționale sau regionale și devin o problemă de interes global. Creșterea rapidă a populației din ultimii 80 de ani, creșterea activităților economice, poluarea și controlul mic asupra acestui ecosistem reprezintă motive în plus de îngrijorare de realizare a faptului că trăim deja o criză a acestei resurse.

Unde se găsesc rezervele de apă pe glob? Mările și oceanele reprezintă 96,5% din cantitatea totală de apă de pe glob. Diferența este reprezentată de apa din pământ, calotele glaciare, rezervele din râuri, lacuri, precipitații și în atmosferă.

Apa este un compus anorganic polar, cu formula chimică H2O. Avem cu toții informații despre apă încă de pe băncile școlii – este singura substanță care poate exista sub toate cele trei forme de agregare din natură: lichidă, solidă și gazoasă. Apa este, așa cum bine știm, un lichid incolor, insipid, inodor, cu punctul de fierbere la 100 de grade, o substanță care poate fi atât acid, cât și bază, care are un indicator despre duritatea ei: pH apă. pH-ul apei pure este 7, iar în general apa cu un pH mai mic de 7 este considerată acidă, iar cea cu un pH apă mai mare este considerată bazică. Există organisme care conțin până la 90% apă, iar corpul uman are 60% din componență apă! Plămânii noștri sunt aproximativ 80% apă, mușchii și rinichii 79%, creierul 73%, pielea 64% și chiar și oasele au în componența lor aproximativ 31% apă! Oamenii au nevoie de apă pentru a supraviețui. În funcție de sex, vârstă și locul unde trăiește, o persoană adultă are nevoie de aproximativ 3 litri de apă/zi pentru bărbați și 2,2 litri de apă/zi pentru femei.

Știind toate aceste informații, este normal să ne întrebăm: care este cea mai bună apă pentru nevoile noastre? Care este apa care ne hidratează cel mai bine? Poate apa să ne însănătoșească? Există contraindicații? Încercăm să răspundem acestor întrebări și să atingem cât mai multe subiecte actuale legate de apă în articolele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici pentru acord.   NU - click aici pentru dezacord.
×
Informează un prieten