Blog

A patra stare de agregare a apei | Apa Structurata | Apa Vietii

Fiind o moleculă atât de simplă, ne gândim că totul este cunoscut despre apă. Învățăm la școală despre ea și ni se pare că știm totul și că nu mai poate fi nimic de descoperit. Totuși, există atât de multe întrebări pe care dacă ni le-am pune, nu am ști răspunsul: de ce se formează norii doar în anumite zone, deși apa se evaporă pretutindeni? De ce pe timp de ploaie poți vedea cum picăturile de apă rămân pe suprafața unui lac pentru o scurtă perioadă de timp? Înainte de a vorbi despre apa vieții, haideți să clarificăm câteva lucruri despre apă. Totul pare simplu: apa are o moleculă de oxigen și două de hidrogen, trei stări de agregare... Însă nu mulți dintre noi știm că, în urmă cu peste 100 de ani, fizicianul chimist Sir William Hardy a susținut că există o a patra fază a apei, o fază între starea solidă și cea lichidă, plasmă, o stare gelatinoasă, cristalină de apă structurată care explică multe fenomene neînțelese până acum, de la gelatină la energia plantelor. Studiile profesorului Gerald Pollack au observat apa și interacțiunile ei intermoleculare, depășind viziunea de până atunci care studia apa la nivel molecular individual. El a demonstrat că, la introducerea unei suprafețe hidrofile în apă, aceasta formează o zonă structurată încărcată puternic, ca o barieră naturală. Această barieră devine apă structurată, modificându-și inclusiv molecula, din H2O în H3O2, o structură apropiată stării solide, însă nu este cea a gheții. Deci există apă care nu este formată dintr-o moleculă de oxigen și două de hidrogen așa cum am învățat până acum. Acest experiment merge mai departe cu introducerea unor electrozi în zona moleculară încărcată negativ și în zona încărcată pozitiv, obținând astfel energie. Energie din apă. Aceasta este de fapt o explicație a fotosintezei, a norilor, a picăturilor de apă care au nevoie de timp pentru a sparge această barieră care se formează. Datorită acestei proprietăți, șopârla Basiliscus poate alerga pe apă (motiv pentru care este denumită popular „șopârla lui Isus”) și din același motiv o foaie de hârtie plutește la suprafața apei, însă dacă o scufunzi, ea se va scufunda în continuare. Ce înseamnă acest lucru pentru corpul uman? Știm că două treimi din corpul nostru este apă, însă ce mai trebuie să realizăm este că aceste două treimi, datorită dimensiunii mici a moleculei de apă, înseamnă de fapt că la nivel molecular 99% din moleculele corpului nostru sunt apă. Studiile despre care vorbeam în acest articol demonstrează că trebuie să devenim conștienți că nu doar mâncarea pe care o mâncăm ne dă energie, ci și apa pe care o consumăm. Nu degeaba se numește apa vieții.

Informații despre apă

Apa este pasiunea noastră! Nu doar că este obiectul nostru de activitate, ci este centrul cercetărilor noastre și ne dorim ca pe acest blog să vă oferim informații despre apă într-o scriitură cât mai simplă, care să se adreseze tuturor persoanelor interesate de sănătatea lor, de mediul înconjurător și de ultimele cercetări în domeniu. Resursele de apă sunt acele cantități naturale de apă care pot fi utilizate de către ființele vii în activitățile lor zilnice. În zilele noastre se fac numeroase cercetări pentru a estima cât mai exact cantitățile, zonele și problemele care pot apărea în legătură cu resursele de apă. Aceste studii depășesc bariere naționale sau regionale și devin o problemă de interes global. Creșterea rapidă a populației din ultimii 80 de ani, creșterea activităților economice, poluarea și controlul mic asupra acestui ecosistem reprezintă motive în plus de îngrijorare de realizare a faptului că trăim deja o criză a acestei resurse. Unde se găsesc rezervele de apă pe glob? Mările și oceanele reprezintă 96,5% din cantitatea totală de apă de pe glob. Diferența este reprezentată de apa din pământ, calotele glaciare, rezervele din râuri, lacuri, precipitații și în atmosferă. Apa este un compus anorganic polar, cu formula chimică H2O. Avem cu toții informații despre apă încă de pe băncile școlii – este singura substanță care poate exista sub toate cele trei forme de agregare din natură: lichidă, solidă și gazoasă. Apa este, așa cum bine știm, un lichid incolor, insipid, inodor, cu punctul de fierbere la 100 de grade, o substanță care poate fi atât acid, cât și bază, care are un indicator despre duritatea ei: pH apă. pH-ul apei pure este 7, iar în general apa cu un pH mai mic de 7 este considerată acidă, iar cea cu un pH apă mai mare este considerată bazică. Există organisme care conțin până la 90% apă, iar corpul uman are 60% din componență apă! Plămânii noștri sunt aproximativ 80% apă, mușchii și rinichii 79%, creierul 73%, pielea 64% și chiar și oasele au în componența lor aproximativ 31% apă! Oamenii au nevoie de apă pentru a supraviețui. În funcție de sex, vârstă și locul unde trăiește, o persoană adultă are nevoie de aproximativ 3 litri de apă/zi pentru bărbați și 2,2 litri de apă/zi pentru femei. Știind toate aceste informații, este normal să ne întrebăm: care este cea mai bună apă pentru nevoile noastre? Care este apa care ne hidratează cel mai bine? Poate apa să ne însănătoșească? Există contraindicații? Încercăm să răspundem acestor întrebări și să atingem cât mai multe subiecte actuale legate de apă în articolele următoare.

Cum se consuma Apa Alcalina ZEN

Recomandări privind consumul de Apă ZEN Alcalină Dimineata, pe stomacul gol, se beau 1-2 pahare cu Apa ZEN, la temperatura camerei. Urmeaza apoi igiena cavitatii bucale. Dupa cca 30-45 de minute se poate servi micul dejun. Dupa alte cca 30-45 de minute se pot lua medicamentele (de catre persoanele care au medicatie recomandata, pentru diverse afectiuni medicale). Medicamentele nu se beau cu Apa ZEN, deoarece aceasta le dizolva rapid, iar efectul acestora va fi de scurta durata. Pentru a lua medicamentele, puteti folosi Apa ZEN cu pH 7,2. Pentru persoanele care sufera de diabet, este recomandata procedura de masurare a glicemiei inainte de a lua medicamentele sau de a-si injecta insulina. Apa ZEN reduce glicemia si, pe masura ce consumul de apa creste, cantitatea de insulina necesara bolnavilor de diabet se va reduce progresiv. Puteti consuma Apa ZEN fara restrictii in timpul zilei, Apa ZEN trebuie sa inlocuiasca apa uzuala pe care o consumati, atata timp cat urmati dieta alcalina. Cu 45 de minute inaintea oricarei mese (mic dejun, pranz sau cina) nu consumati apa. De asemenea, in timpul mesei nu este recomandat sa consumati apa. Daca totusi consumati apa in timpul mesei, este bine sa stiti ca aceasta va solidifica grasimile, iar digestia va fi foarte lenta si dificila. Medicii japonezi recomanda ca, in cazul cand doriti sa consumati lichide in timpul mesei, acestea sa fie calde. Seara, inainte de culcare, este benefic sa consumati minim 1 pahar cu Apa ZEN. Consumul de Apa ZEN trebuie sa fie gradual, atat cantitativ (1,5 litri/zi) cat si calitativ (cresterea nivelului pH), pentru a permite organismului sa se obisnuiasca cu dieta alcalina. Cauza majoritatii bolilor degenerative este acidoza, acea stare a organismului datorata consumului de hrana acida, peste capacitatea de prelucrare a organismului nostru. Hrana acida este reprezentata de toate alimentele procesate (cereale, faina, malai, gris, orez, paine, prajeli, alimente tip "fast-food", mezeluri, sucuri-inclusiv cele "naturale", bauturi carbogazoase, alcool, cafea, etc) cu exceptia legumelor si fructelor in stare proaspata. Dieta cu Apa ZEN trebuie sa inceapa cu un nivel mic al pH: 8 (pentru copii pana la varsta de 9-10 ani)  si 8,5 (pentru adulti).
water glass
Consumul de Apă ZEN Alcalină trebuie crescut treptat.
Consumati cca 1,5 litri zilnic, timp de 3-4 saptamani, dand astfel posibilitatea organismului sa se obisnuiasca lent si progresiv cu concentratia de oxigen din apa alcalina ionizata. Dupa perioada de adaptare, puteti creste cantitatea de Apa ZEN consumata zilnic, sau puteti trece la un pH mai mare. De la primele pahare cu Apa ZEN consumate, veti simti imediat efectele detoxifierii, tonusul marit, energie mai multa, reglarea tranzitului intestinal. Comanda Apa ZEN online Apa ZEN nu are gust, nu are miros, nu are culoare. Cand consumati pentru prima oara Apa ZEN, este posibil sa aveti o senzatie de gust, datorata contactului dintre papilele gustative si oxigenul din apa alcalina ionizata. Senzatia de gust dispare dupa cca 24 de ore si scade direct proportional cu temperatura Apei ZEN. Apa ZEN nu-si modifica pH-ul prin fierbere, puteti gati cu aceasta, legumele fierb foarte repede si isi modifica foarte putin culoarea, cafeaua capata savoare. Daca aveti analize medicale recente, comparati valorile acestora cu cele masurate dupa consumarea Apei ZEN timp de 3-4 saptamani. Așteptăm feedback-ul dumneavoastră!  
?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici pentru acord.   NU - click aici pentru dezacord.
×
Informează un prieten