Apa alcalină

Cum se prepara Apa ZEN?

Apa extrasa din orizontul acvifer de mare adancime intra in uzina de tratare a apei, unde este supusa unor procedee si proceduri fizico-chimice, printre care enumeram: eliminarea metalelor grele (prin procedura de filtrare nano-metrica in filtre cu filamente din aluminiu), eliminarea micro-organismelor (prin clorinare-oxigenare-centrifugare), reducerea concentratiei mineralelor dizolvate la valorile impuse de Legea potabilitatii apei (prin filtrare multi-media), deferizare, dedurizare (eliminarea ionilor de calciu-magneziu prin procedeul schimbului ionic), eliminarea bacteriilor (prin sterilizare in camp de radiatie in spectrul ultra-violet UV), etc. Din punct de vedere al analizelor fizico-chimice si bacteriologice, apa rezultata in urma tratarii in uzina de tratare respecta intru-totul prevederile impuse de Legea 458 (Legea potabilitatii apei).

Apa intra apoi intr-un complex de module de ionizare electrolitica, unde este divizata in fractiile alcalina, respectiv acida.

cum se prepara apa alcalina ZEN 1

Apa acida ionizata (cu pH de la 2 la 7) contine ionul hidroniu H3O+  iar apa alcalina ionizata (cu pH de la 7,2 la 11) contine ionul hidroxil (OH)-  , fiind astfel extrem de bogata in molecule de oxigen.

Cu cat concentratia de oxigen (ioni hidroxil) creste, cu atat pH-ul este mai mare, scara pH fiind logaritmica. De exemplu, un pahar de apa cu pH 11 are o concentratie de oxigen de 10.000 de ori mai mare decat un pahar cu apa obisnuita (pH 7). In apa obisnuita, moleculele se grupeaza in clusteri (ciorchini) formati din 15-20 de molecule. Acesti clusteri, avand dimensiuni mari, sunt foarte putin mobili si nu pot ajunge sa hidrateze cele mai indepartate tesuturi ale corpului.

In Apa ZEN, datorita ionizarii electrolitice, clusterii sunt formati doar din 4-6 molecule de apa. Acestia, avand dimensiuni foarte mici, ajung rapid in cele mai indepartate tesuturi, pe care le hidrateaza instantaneu. Apa ZEN hidrateaza organismul de 6 ori mai eficient decat apa obisnuita.

cum se prepara apa alcalina ZEN 2

 

Energia Apei ZEN, structura, tensiunea superficiala, hidratarea celulara

Dupa ionizarea electrolitica, in timpul careia, dupa cum am vazut, clusterii mari sunt divizati in clusteri mici si mobili, Apa ZEN este supusa actiunii campului energetic al piramidei ZEN special realizata in acest scop.

PIRAMIDA ZEN1

Sub actiunea acestui camp energetic, Apa ZEN isi definitiveaza structura evoluand, de la o structura haotica dezorganizata, la o structura hexagonala perfecta, incarcata energetic.

Daca inghetam o picatura din apa structurata, vom observa la microscop cristale de gheata cu forma hexagonala, de stea cu sase colturi. Apa ZEN este apa vie, structurata, hexagonala, energizanta. Moleculele apei se pot organiza in diferite moduri, pot forma grupuri care functioneaza ca celule de memorie, in care apa inregistreaza intreaga istorie a relatiei sale cu lumea, ca pe banda magnetica. Aceste grupuri (clusteri, structuri) de molecule de apa permit atat transferul de informatii cat si energizarea apei. Pe masura ce apa inregistreaza noi informatii, structura ei se schimba, desi compozitia chimica ramane aceeasi.

Un alt fenomen fizic ce apare in procesul de ionizare electrolitica este modificarea tensiunii superficiale a Apei ZEN. Tensiunea superficiala este proprietatea generala a lichidelor de a lua o forma geometrica de arie minima in lipsa fortelor externe, datorita fortelor de coeziune dintre moleculele lichidului. Asa se explica fuzionarea picaturilor de apa sau formarea de sfere din picaturile de mercur.

La suprafata lichidului, fiind mai putine molecule, fortele de coeziune actioneaza mai puternic. Astfel, la suprafata apei se formeaza o pelicula, iar forta necesara pentru a penetra aceasta pelicula se masoara in dyn/cm.

TENSIUNEA SUPERFICIALA (APA)

Pentru exemplificare, forta pe care o insecta o exercita asupra peliculei superficiale a apei este mai mica decat forta de coeziune dintre moleculele de la suprafata apei, pelicula nu poate fi penetrata, iar insecta poate sa se deplaseze pe suprafata apei.

Tensiunea superficiala a apei este esentiala pentru hidratarea corpului. Hidratarea reprezinta de fapt introducerea apei in celule. Celulele corpului nostru nu se ating, ele “inoata” intr-un fluid format din apa. In interiorul celulelor exista un alt tip de apa, diferita de cea din exteriorul lor.

Membrana celulara, denumita membrana plasmatica sau plasmalema, este o structura ce compartimenteaza si delimiteaza continutul celular, avand permeabilitate selectiva pentru trecerea moleculelor si ionilor. Membrana celulara este permeabila doar pentru un anumit tip de apa, aceea cu tensiunea superficiala de 45 dyn/cm. Apele imbuteliate (minerale naturale plate, carbogazoase) si cele de robinet au tensiunea superficiala de 73 dyn/cm. Pentru a se putea hidrata cu aceste ape, corpul nostru consuma multa energie, necesara modificarii tensiunii superficiale din 73 dyn/cm in 45 dyn/cm.

Apa ZEN are tensiunea superficiala 45 dyn/cm iar corpul se hidrateaza instantaneu, fara efort, fara consum de energie.

 

 

 

 

 

 

 

Actiunea Apei ZEN asupra radicalilor liberi

Cand ne hranim, in urma digerarii alimentelor, in organism apar toxine: hidrogen sulfurat, amoniac, histamine, fenoli, scatoli, indoli.

Mecanismul de aparare al corpului incepe sa le elimine, eliberand neutrophile (un tip de leucocite-globule albe). Neutrophilele produc molecule de oxigen activ O  , care oxideaza toxinele, smulgand electronii de la moleculele acestora. Pentru ca doar o parte din oxigenul activ este folosit pentru neutralizarea toxinelor, in organism ramane inca un numar foarte mare de molecule de oxigen activ, cunoscute sub denumirea de radicali liberi.

Radicalii liberi sunt extrem de periculosi pentru organism, deoarece, nemaiavand toxine pe care sa le neutralizeze prin oxidare, incep sa smulga electroni de la moleculele celulelor biologic sanatoase, oxidandu-le, distrugandu-le, imbatranindu-le prematur.

Apa ZEN, prin efectul ei puternic antioxidant (avand in compozitie molecule de oxigen cu un electron in plus), neutralizeaza radicalii liberi, preintampinand distrugerea tesuturilor biologic sanatoase si stopand astfel imbatranirea prematura.

RADICALII LIBERI

Ceea ce deosebeste Apa ZEN de celelalte ape alcaline, ne-ionizate, este ORP sau Potentialul Redox (Potentialul de Oxido-Reducere), obtinut prin procedeul de ionizare electrolitica. Aceasta caracteristica defineste capacitatea de reducere a oxidarii celulelor sanatoase ale corpului nostru datorita actiunii radicalilor liberi.

RADICALII LIBERI - ANTIOXIDANTI

 

 

 

Acidoza, cancer, diabet

In marea lor majoritate, oamenii acumuleaza, datorita alimentatiei si poluarii mediului, prea multa aciditate in corp. Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Dupa o ardere deficitara, datorata tulburarilor de metabolism, hrana se transforma in reziduuri acide. Corpul elimina o parte din acestea prin urina, expiratie si transpiratie, restul fiind depozitate pe peretii interiori ai vaselor de sange, in tesuturi, pe organele interne.

Pentru a putea trai, sangele si celulele corpului nostru trebuie sa fie usor alcaline (sangele are pH-ul intre 7,35-7,45). Pentru a-si pastra alcalinitatea, organismul face un compromis, convertind reziduurile acide lichide in reziduuri acide solide, apeland la rezervele sale de calciu din oase si coloana vertebrala, sub forma de hidroxid de calciu Ca(OH)   si bicarbonat de calciu Ca(HCO)  , cu care va neutraliza acidul din organism. Pentru a nu afecta pH-ul, corpul depoziteaza reziduurile acide solide intr-o multitudine de moduri si locuri, cel mai adesea invelindu-le intr-un strat de tesut adipos, ingrasarea fiind implicit rezultatul necesitatii crearii unui mediu de stocare.

Genetic, corpul nostru poseda o capacitate limitata de prelucrare a hranei acide.

Alimentatia omului modern este aproape in totalitate acida. Cand este depasita capacitatea corpului nostru de a prelucra hrana acida, acesta depoziteaza reziduurile acide solide, ajungandu-se foarte repede la o stare de hiper-aciditate, denumita acidoza.

Acidoza este cauza aparitiei majoritatii bolilor degenerative.

Odata instalata in corp acidoza, incep sa apara depunerile de grasime, inflamarea diferitelor organe si tesuturi, infectii, inflamatii cronice, calculi renali, biliari, hipertensiune, diabet, colesterol, ciroza, ulcer, reumatism, constipatie, etc.

Cand aciditatea celulelor corpului ajunge la pH 6,8 incep sa apara simptomele bolilor, la pH 5,8 incep sa se formeze celulele canceroase, iar la pH 3,5 corpul nostru nu mai poate sustine viata.

Se considera a fi substanta acida acea substanta care elibereaza ioni de hidrogen (H) intr-o solutie sau in mediu, iar substanta bazica aceea care preia, indeparteaza (H), eliberand radicalul de hidroxil (OH)  . Acesta din urma este foarte  important, intrucat de el se ataseaza mineralele considerate alcaline, generand hidroxid de potasiu, de sodiu si de calciu – KOH, NaOH, Ca(OH)  – care pastreaza oxigenul.

Iar oxigenul este “combustibilul” de baza al corpului.

SCARA PH

Acidoza poate fi usor pusa in evidenta prin analizele sangvine: VSH si fibrinogen crescut, acid uric, acizi grasi si trigliceride crescute, etc. Acizii grasi sunt rezultatul consumului de zahar, dulciuri, paste si paine, atunci cand sunt consumate peste putere de digestie a organismului, sau cand sunt amestecate cu alimente incompatibile. Acidul uric si amoniacul provin de la toate tipurile de carne. Acidul fosforic provine de la bauturi tip Cola sau orice alte bauturi energizante. Acidul sulfuric provine de la galbenusul de ou consumat in exces. Toti acesti acizi sunt daunatori, dar cei sulfuric si fosforic sunt otravitori.Acizii trebuie neutralizati prin dieta alcalina. In absenta unei diete alcaline, corpul nu are alta varianta decat aceea de a extrage calciul din oase pentru a neutraliza acizii, transformandu-i in sulfati, fosfati si urati. Asa apare osteoporoza.

Una din marile probleme ale reziduurilor acide este aceea ca ingroasa sangele si blocheaza capilarele. Din aceasta cauza, foarte multe persoane sufera de hipertensiune arteriala. In functie de locul din organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulatia sangelui in acea zona este slaba, fiind posibil ca un organ vital sa nu primeasca suficient sange, devenind astfel disfunctional.

Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulatii a sangelui.

Diabetul de tip 2 este cauzat de acumularile de reziduuri acide din jurul pancreasului. Celulele canceroase sunt acide, in timp ce celulele sanatoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supravietui in zonele cu acumulari de reziduuri acide. Pentru a supravietui in mediul acid, celulele sufera mutatii, devenind celule canceroase.

Dupa extirparea celulelor canceroase, daca mediul ramane in continuare acid, cancerul va re-aparea. Oncologii cu experienta cresc alcalinitatea pacientilor inainte de operatie. Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange sunt foarte periculoase, putand duce la infundarea vaselor mici din zona creierului. In cazul unor eforturi mari presiunea sangvina creste, aceste reziduuri se pot dezlipi, blocand circulatia in vasele de sange, putand provoca accidente vasculare cerebrale.

Apa ZEN combate eficient acidoza, neutralizeaza, lichefiaza si elimina reziduurile acide solide.Fiecare organism stocheaza reziduurile acide in mod diferit. Simptomele bolilor se manifesta in functie de locul unde sunt stocate reziduurile acide. Surplusul de grasime este unul din cele mai comune moduri de stocare a acizilor. Fara apa alcalina ionizata, fluidele corporale nu pot dizolva grasimea.

Bolile degenerative sunt cauzate de acumularile de reziduuri acide, iar Apa ZEN este cel mai bun tratament. Apa ZEN nu are valoare nutritionala, nu este un medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza si lichefia reziduurile acide, facand astfel posibila eliminarea lor din corp.

 Iata ce afirma medicii japonezi Dr. Hayasi si Dr. Kawamura, de la Water Institute & Kyowa Medical Clinic din Japonia

“Apa alcalina ionizata, consumata constant, are efecte extraordinare in prevenirea si tratarea urmatoarelor afectiuni medicale: diabet, cancer de colon, leucemie, TBC, hepatita, ciroza, anemie, boli hepatice, cangrena diabetica, guta, ulcere gastro-duodenale, tumori maligne si metastatice, hipertensiune, infarct miocardic, angina, astm, bronsita, reumatism, arteroscleroza, osteoporoza, boli de colagen, SLE, calculi renali si biliari, obezitate, colesterol, hiperaciditate, constipatie, diaree, flatulenta, etc.

De asemenea, apa alcalina ionizata combate si elimina Acidoza (cauza tuturor bolilor), combate celulita, mentine silueta, hidrateaza si detoxifica exceptional organismul la nivel molecular, incetineste imbatranirea prematura, revigoreaza activitatea sexuala, metabilozeaza rapid alcoolul,vindeca urticaria si dermatitele atopice, acneea, ulceratiile si psoriazisul, previne calvitia, combate deshidratarea copiilor in cazuri de voma si diaree, imbunatateste nivelul de bilirubina la nou-nascuti, are efecte benefice pentru

femeile gravide, determinand disparitia starii de voma, ameliorarea problemelor de dinti, cresterea puterii de alaptare. Prin consumarea apei alcaline ionizate organismul primeste energie in stare pura”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca se masoara ORP-ul Apei ZEN, acesta este puternic negativ, adica Apa ZEN este un antioxidant natural foarte puternic.

ELECTROLIZA HIDRONIU

Apa alcalina obisnuita, extrasa din surse naturale sau obtinuta prin dizolvarea unor minerale (vitamina C, microhidrina-capsule, Alka Mine-coral), nu are proprietati anti-oxidante.

Nu trebuie confundata apa alcalina ionizata cu apa alcalina naturala.


Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici pentru acord.   NU - click aici pentru dezacord. ?
Informează un prieten