A patra stare de agregare a apei | Apa Structurata | Apa Vietii

A patra stare de agregare a apei | Apa Structurata | Apa Vietii

Fiind o moleculă atât de simplă, ne gândim că totul este cunoscut despre apă. Învățăm la școală despre ea și ni se pare că știm totul și că nu mai poate fi nimic de descoperit. Totuși, există atât de multe întrebări pe care dacă ni le-am pune, nu am ști răspunsul: de ce se formează norii doar în anumite zone, deși apa se evaporă pretutindeni? De ce pe timp de ploaie poți vedea cum picăturile de apă rămân pe suprafața unui lac pentru o scurtă perioadă de timp?

Înainte de a vorbi despre apa vieții, haideți să clarificăm câteva lucruri despre apă. Totul pare simplu: apa are o moleculă de oxigen și două de hidrogen, trei stări de agregare… Însă nu mulți dintre noi știm că, în urmă cu peste 100 de ani, fizicianul chimist Sir William Hardy a susținut că există o a patra fază a apei, o fază între starea solidă și cea lichidă, plasmă, o stare gelatinoasă, cristalină de apă structurată care explică multe fenomene neînțelese până acum, de la gelatină la energia plantelor.

Studiile profesorului Gerald Pollack au observat apa și interacțiunile ei intermoleculare, depășind viziunea de până atunci care studia apa la nivel molecular individual. El a demonstrat că, la introducerea unei suprafețe hidrofile în apă, aceasta formează o zonă structurată încărcată puternic, ca o barieră naturală. Această barieră devine apă structurată, modificându-și inclusiv molecula, din H2O în H3O2, o structură apropiată stării solide, însă nu este cea a gheții. Deci există apă care nu este formată dintr-o moleculă de oxigen și două de hidrogen așa cum am învățat până acum.

Acest experiment merge mai departe cu introducerea unor electrozi în zona moleculară încărcată negativ și în zona încărcată pozitiv, obținând astfel energie. Energie din apă. Aceasta este de fapt o explicație a fotosintezei, a norilor, a picăturilor de apă care au nevoie de timp pentru a sparge această barieră care se formează. Datorită acestei proprietăți, șopârla Basiliscus poate alerga pe apă (motiv pentru care este denumită popular „șopârla lui Isus”) și din același motiv o foaie de hârtie plutește la suprafața apei, însă dacă o scufunzi, ea se va scufunda în continuare.

Ce înseamnă acest lucru pentru corpul uman? Știm că două treimi din corpul nostru este apă, însă ce mai trebuie să realizăm este că aceste două treimi, datorită dimensiunii mici a moleculei de apă, înseamnă de fapt că la nivel molecular 99% din moleculele corpului nostru sunt apă. Studiile despre care vorbeam în acest articol demonstrează că trebuie să devenim conștienți că nu doar mâncarea pe care o mâncăm ne dă energie, ci și apa pe care o consumăm. Nu degeaba se numește apa vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici pentru acord.   NU - click aici pentru dezacord.
Informează un prieten